Tijd voor een update
Door: Mariska
Blijf op de hoogte en volg Mariska & Arjan
29 Maart 2009 | Nederland, Alkmaar
De reis wordt steeds concreter en de voorbereidingen zijn volop gaande.
De ontslagbrieven zijn getekend en bevestigd. Mariska heeft op 12 juni haar laatste werkdag en Arjan 30 juni. (beide contracten lopen per 1 augustus af) Gisteren zijn de huurcontracten voor de onderhuur van onze woning getekend met het stel wat gedurende onze afwezigheid in ons huisje gaan wonen. In eerste instantie hadden we niet verwacht dat we onze woning, die wij zelf al particulier huren, mochten onderverhuren. Ons jaarcontract voor de woning loopt half mei af. Eind februari belden de eigenaars ons op om te overleggen of we willen blijven wonen of dat we de huur willen opzeggen nadat het jaarcontract afloopt. We besloten op dat moment hen de situatie voor te leggen en ze gingen vrijwel meteen accoord met onderhuur mits zij de nieuwe huurders ook te zien krijgen en mits wij voor hen de officiele huurders blijven.
Via marktplaats hebben we de toekomstige huurders gevonden en zij huren de hele periode dat wij weg zijn ons huis, gemeubileerd en gestoffeerd. De berging onder de trap mogen we blijven gebruiken om onze persoonlijke spullen op te slaan. Dit is voor ons een prettige oplossing. We maken geen extra kosten voor opslag, draaien quitte met de huur en vaste lasten en hebben een woning als we terugkomen!
De tickets voor de hoofdvluchten van continent naar continent zijn inmiddels ook vastgelegd (zie de website zelf) en als het goed is onderweg naar ons. Ook hebben we een 11 daagse expeditie naar Antarctica geboekt! Doordat we er vroeg bij waren hebben we een (voor Antarcticaanse begrippen) goed betaalbare organisatie gevonden in een van de eenvoudigste en wat kleinere boten. Wat ook leuk is om te vertellen is dat ouders en zusje van Mariska ons bijna 3 weken komen opzoeken in Indonesie, we zullen daar een periode samen reizen. De tickets hiervoor zijn inmiddels geboekt. Met Arjan zijn ouders bekijken we momenteel of het mogelijk is om in Suriname af te spreken. Zij hebben daar een aantal jaar gewoond en Arjan zijn zus is daargeadopteerd. Leuk dus. Ook Arjan en Sierou overwegen om ons op te zoeken in Nieuw Zeeland of Argentinie. De meeste vaccinaties zijn gezet en aan een malariapillenplan wordt gewerkt. Abonnementen etc. zijn veelal al opgezegd en nieuwe verzekeringen aangevraagd. De afgelopen tijd was er veel uitverkoop in diverse outdoorzaken dus hebben we wat goede kleding kunnen aanschaffen voor de helft van de prijs, fijne bijkomstigheid, dat spul is zo duur! Nieuwe backpack (met frontloader, hiephoi, niet elke keer meer die hele tas op zijn kop leeggooien) is ook binnen en de eerste lonely planets liggen in de boekenkast.
De website is zo goed als klaar en wordt regelmatig bijgehouden met de voorbereidingen. Ik krijg nogal eens de vraag waar reacties nu geplaatst kunnen worden. Nou de bedoeling is dat we het blog gebruiken als een soort dagboek. Later (achteraf) zal dit vorm krijgen op de website zoals ook bij de andere reizen gedaan is inclusief routes, fotos etc. Reacties kunnen natuurlijk overal geplaatst worden. Algemeen in het gastenboek op de website, reacties op een blog gewoon bij het blog. We lezen ze toch allemaal wel en het is gewoon erg leuk om reacties te krijgen en te zien wie ons volgen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor de mailinglist. Je ontvangt dan automatisch een medling wanneer wij een nieuw bericht plaatsen. Als je dit wil, laat ons het dan vast weten. We zullen binnenkort ook iedereen wel een uitnodiging sturen.
Eind april zijn we beiden een weekje vrij en die zullen we dan ook functioneel gebruiken om de berging leeg te halen, alle spullen uit te zoeken, overbodige spullen weg te brengen naar rommelmarkten en vast in te pakken wat niet nodig is. Door de kledingkasten is de bezem al flink gegaan. Verder moeten we vooral nog even goed doorsparen!
Groetjes, Mariska